Egyszerű császármorzsa

  • 2018.01.29.
  • 0

Nemrég a Svábházban Irén nénitől megtanulhattuk a hagyományos császármorzsa elkészítését, de annak 6 órát pihennie kell, ezért én ezt a leegyszerűsített, gyors receptet szoktam elkészíteni. Hozzávalók:5 dl tej2 egész tojás25 dkg búzadara10 dkg kristálycukor1 evőkanál vanília aromaElkészítése:A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.A tejet a cukorral és a tojás sárgájával alaposan elkeverjük, majd feltesszük forrni.Kicsivel később folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát és sűrűre főzzük.Óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét.Kivajazott jénaiba átkanalazzuk és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, ezalatt párszor átkeverjük, hogy morzsás legyen.Lekvárral tálaljuk.