Puszedli

  • 2017.12.20.
  • 0

Pár éve a Gasztroangyalban láttam ezt a receptet és azóta tervezem az elkészítését. Szuper ajándékötlet lehet egy szép sütis dobozba rendezve, akár tanárnak, kollégának, ismerősnek, rokonoknak. Elkészítése roppant egyszerű, nem igényelt egy órát sem és az apró kezek is ügyesen tudnak segíteni a golyók készítésében.Hozzávalók:35 dkg finomliszt10 dkg rétesliszt10 dkg porcukor1 kiskanál szódabikarbóna2 teáskanál kakaóporfél teáskanál őrölt fahéjfél teáskanál őrölt szegfűszegcsipet gyömbér1 evőkanál tejfölnarancs és citrom reszelt héja1 egész tojás1 tojás sárgája15 dkg méz8 dkg vaj vagy zsírpár csepp citromlé, narancsléElkészítése:A száraz hozzávalókat kimérjük, majd a nedves hozzávalókat is hozzáadjuk és összegyúrjuk a masszát.Kis diónyi golyókat formázunk belőlük.Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a golyókat és előmelegített sütőben 200 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük őket.Tetejükre a maradék tojás fehérjéből és 12 dkg porcukorból kevert masszát kenünk, vagy ha egyszerűbb még melegen belemártogatjuk a kisült puszedliket.Miután megszáradt dobozba rakjuk.

Címkék

Aprósüti