Boszorkánypogácsa

  • 2017.11.21.
  • 1

Múltkoriban nézegettem karácsonyi sütirecepteket, amikor megakadt ennek a sütinek a nevén a szemem. Nem tudom honnan, miért kapta ezt a nevet, mindenesetre elkészítettem, mert nagyon mutatós. Jó választás lehet a közelgő ünnepekre, szerintem dobozban sokáig eláll.Hozzávalók:30 dkg finomliszt20 dkg rama10 dkg porcukor2 tojás sárgája 1 csomag vaníliás cukorfél csomag sütőpor1 citrom reszelt héjafél citrom leve Elkészítése:A hozzávalókat összedolgozzuk, majd fél órára hűtőben pihentetjük.A tésztából diónyi golyókat formázunk, melyeket a megmaradt tojásfehérjében megmártunk, ezt követően a dióba is beleforgatjuk. (csináltam pár kókuszosat is)Tepsire helyezzük, majd egy fakanál végével mélyedést nyomunk a közepükbe.Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük a pogácsákat.Miután kivettük a sütőből lekvárt nyomunk a lyukakba.

Címkék

Aprósüti