Túrós-áfonyás pite

  • 2017.07.17.
  • 0

Hozzávalók a tésztához:25 dkg finomliszt5 dkg kristálycukor1 egész tojás10 dkg hideg vaj1-2 evőkanál vízHozzávalók a túrós részhez:25 dkg túró1,5 dl tejföl 3 egész tojás10 dkg kristálycukor1 citrom reszelt héja1 csomag vaníliás cukor2-3 evőkanál tetszőleges lekvárbogyós gyümölcs (málna, áfonya) Elkészítése:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk.Egynemű tésztát gyúrunk.2/3-át egy kivajazott, lisztezett piteformába simítjuk, nyújtjuk.Hűtőbe rakjuk kb. 30 percre.Ezután a tésztánkat megszúrkáljuk egy villával, majd előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt elősütjük.A töltelék hozzávalóit a lekvár és a gyümölcs kivételével jó alaposan elkeverjük.Miután a piténk megsült, megkenjük a lekvárral és ráborítjuk a túrós tölteléket.Megszórjuk a gyümölccsel.A maradék tésztából tetszőlegesen díszítjük a tetejét, megkenjük tojással.Visszatoljuk a sütőbe és további 20 perc alatt készre sütjük.

Címkék

Torta Pite