Rántásos rétes

  • 2017.06.12.
  • 7

A minap fantasztikus hangulatban rétest sütöttünk a Svábházban. Ez alkalommal Anyu készítette a rántásos rétest a Mama szakácskönyve szerint, háromféle töltelékkel, kicsik és nagyok egyaránt nyújtották, töltötték a rudakat. Egyszerű elkészíteni és hihetetlenül finom. Ebből az adagból 5 rúd lesz vagyis 1 tepsinyi, érdemes egyből dupla adagot sütni. Hozzávalók a tésztához:30 dkg réteslisztpici só1 egész tojás1 pohár tejföl (175g)Hozzávalók a kenéshez:8 dkg zsír5 dkg liszt Túró töltelék:25 dkg túró1 tojás1 -2 evőkanél cukor 1 csomag vaníliás cukorElkészítése:A hozzávalókat jól összegyúrjukA zsírból és lisztből aranyszínű rántást készítünk, kicsit hűtjük.Vékonyra nyújtjuk a cipónkat és egyenletesen megkenjük a rántással, majd feltekerjük, mint a bejglit.1 óra pihentetés után 5 egyforma részre felvágjuk a tekercsünket.Egyenként kinyújtjuk (tepsi hosszúságúra), vékonyan megkenjük olvasztott zsírral vagy olajjal,
egy csíkban megszórjuk kevés zsemlemorzsával és rátesszük a tölteléket, megszórjuk fahéjjal és kristálycukorral (lehet meggy vagy reszelt alma, amit kinyomkodunk) a két szélét lentről és fentről is felhajtjuk. Nem kell tekerni!A túró töltelékhez a fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a túrót és a tojás sárgáját, cukrot, majd óvatosan elkeverjük. Túrós töltelék alá nem kell zsemlemorzsa, csak simán a túrót egy csíkba rendezzük, majd felhajtjuk a két szélét. Tetejüket szintén olvasztott zsírral/olajjal kenjük meg és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Címkék

Rétes