Medvehagymás pogácsa

  • 2017.04.09.
  • 8

Hozzávalók:1,5 dl tej1 kiskanál cukor2,5 dkg élesztő60 dkg liszt1 kiskanál só25 dkg vaj25 dkg krémsajt10 szél medvehagyma apróra vágvaElkészítése:A tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és pár percet várunk, míg elkezd futni az élesztő.Hozzáadjuk a lisztet, sót, vajat, kockákra vágva majd a krémsajtot és egynemű tésztát gyúrunk belőle. Lehet keverőgéppel is.A medvehagymát apróra vágjuk és a tésztához keverjük.Lisztezett felületen jól meggyúrjuk a tésztánkat, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk és kör alakú pogácsákat szaggatunk belőle.Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket, tetejüket megkenjük tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal.Előmelegített sütőbe rakjuk és 15-20 perc alatt 180 fokon készre sütjük.