Szezámmagos csirkemell

  • 2017.03.21.
  • 4

Múltkor a gyerekeket kértem meg, hogy a rengeteg Nők lapja konyha újságból bökjenek rá valamire, hogy mi legyen az ebéd. Ez volt a választásuk, ami nagy sikert aratott, azóta már többször is elkészítettem, egyszerű és szinte minden hozzávaló könnyen elérhető, van itthon.Hozzávalók:50 dkg csirkemell2 szál répa1 fej vöröshagyma4 evőkanál szójaszósz1 evőkanál méz1 lime kifacsart leve2 evőkanál szezámmagsó, borsElkészítése:Wok serpenyőben olajat hevítünk, ahol megdinszteljük az apróra vágott hagymát.A felcsíkozott csirkemellet és a vékonyra szeletelt sárgarépát szintén rádobjuk és megpirítjuk.Sózzuk, borsozzuk. Közben hozzáadunk 2-3 evőkanál vizet, a szójaszószt, mézet és a lime levét.Szórjuk meg szezámmaggal.Köretnek készíthetünk rizstésztát, bulgurt, rizst.