Rizslisztes kuglóf

  • 2017.02.08.
  • 4

Ezt a gluténmentes receptet már nagyon régen kaptam, azóta őrizgettem. Most végre elkészült, egy kis citrommal tuningoltam, nagyon jó ízű lett és egyáltalán nem száraz. Akár piskóta is süthető belőle, ami tetszőlegesen tölthető.Hozzávalók:30 dkg rizsliszt4 egész tojás20 dkg kristálycukor15 dkg rama1 csomag sütőpor1 citrom citrom1 kicsi tejfölElkészítése:A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét külön habbá verjük.A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, vajat.Belereszeljük a citrom héját és belenyomjuk a levét.A rizslisztet elkeverjük a sütőporral, majd folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a tésztához.Ezután a fehérjét is hozzáforgatjuk.Tetszőleges formába kanalazzuk a masszát, nekem 6 mini kuglóf formám volt és egy nagyobb kuglóf formám.Előmelegített sütőben 180 fokon a forma méretétől függően 30-50 percig sütjük.Díszíthetjük porcukorral, citrom mázzal. (10 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé)

Címkék

Kuglóf