DM bio főzőklub

  • 2016.11.30.
  • 9


A minap volt szerencsém részt venni a DM Bio főzőklub rendezvényen, amit a Blanchair főzőstúdióban tartottak. A rövid bemutatkozás után megismerkedhettünk a Dm Bio márkanévvel, alapelveivel, jelölési rendszereivel, de legfőképpen a termékeikkel, amiket kíváncsian vártam. Vakteszteken próbáltuk ki a termékek bio és egyéb márkás változatát, amiket nagyon egyszerű volt ízről is megkülönböztetni. Hihetetlen, hogy mennyivel aromásabbak a bio termékek, később összehasonlítottuk a termékek összetevőit. Nem csak a Nutellát kontra mogyorókrémet, hanem aszalt barackot, 100%-os almaleveket teszteltünk.Ezután végre sor került a főzésre, Vrábel Krisztina ismertetett velünk egy nem mindennapi egészséges karácsonyi menüt, amit vele együtt, közösen el is készítettünk, természetesen a
DM bio termékek felhasználásával.
Először sütőtök krémlevest készítettünk, chilivel, kókusztejjel és kókusz chipssel.
Főételnek kukszkusz saláta készült, amibe párolt spenót, újhagyma, beluga lencse és gránátalma mag került. Ehhez friss lazacot sütöttünk.Desszertnek egy aszalt gyümölcsös pitét sütöttünk. A tésztába tönkölybúza lisztet raktunk, kókuszzsírral és mézeskalács fűszerkeverékkel, egy kanálnyi kókuszvirág cukorral, tojással gyúrtuk össze. Erre aszalt gyümölcsök, magok péppé őrölt püréje került. Díszítéshez külön csillagokat sütöttünk.Sütés-főzés közben mindenki kivette a részét, hagymát vágtunk, sütőtököt hámoztunk, kavartunk, megtudtuk, hogy kell lazacot pucolni és kókuszdiót feltörni. Mindeközben beszélgettünk az alapanyagok szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásáról, elkészítési módjáról, hozzá passzoló fűszerekről.
Nagyon gyorsan elrepült ez a pár óra, szinte észre sem vettük és ránk esteledett. Így gyorsan megettük a főztünket, majd tele hassal, élményekkel gazdagodva és feltöltődve indultunk haza.A receptek a jövő heti Nők lapja konyhában megtalálhatóak lesznek.Köszönöm a lehetőséget a DM-nek!