Tejberizs

  • 2013.12.20.
  • 4

Téli fázós estéken jól tud esni egy meleg finomság, ami jelen esetben a tejberizs.
Gondolom mindenki el tudja készíteni akár recept nélkül is, viszont én ehhez a recepthez ragaszkodom, így mindig a megszokott tökéletes ízt kapjuk. Hozzávalók:1 liter tej120 g kristálycukor1 kiskanál vaj2 félbehasított vaníliás rúd vagy 1 csomag vaníliás cukorreszelt citromhéj210 g rizsElkészítése:A rizst enyhén sós vízben előfőzzük 3 percig, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A tejet felforraljuk a cukorral és a többi hozzávalóval, majd hozzáadjuk a rizst.A tűzhelyet takarékra véve (vagy később még kisebbre) fedővel, 5-10 percenként megkeverve puhára, ragacsosra főzzük a rizst.