10 karácsonyi szelet süti

  • 2017.11.21.
  • 9

A karácsonyi menü tervezésének szerves részét képezi a desszertek kiválasztása is.
Összegyűjtöttem Nektek olyan szelet recepteket, amik 100%, hogy elnyerik a család tetszését és egytől-egyig illenek az ünnepi asztalra. Válaszd bármelyiket, nem lőhetsz mellé. 1. Csíkos szelet

Amennyiben egy kicsit pepecselőbb süteményre van időd, úgy feltétlenül próbáld ki ezt a háromféle piskótából álló csodát.
Hozzávalók  kb. 30 szelethez:
Diós tésztához:
5 ek liszt
5 ek porcukor
5 ek darált dió
csipet só
fél citrom reszelt héja
1 mk szódabikarbóna
1 tojás
1 – 2 ek tejföl (amennyiben szükséges)
Mákos tésztához:
5 ek liszt
5 ek porcukor
5 ek darált mák
csipet só
fél citrom reszelt héja
1 mk szódabikarbóna
1 tojás
1- 2 ek tejföl (amennyiben szükséges)
Kakaós tésztához:
5 ek liszt
5 ek porcukor
csipet só
1 mk szódabikarbóna
3 ek kakaópor
1 tojás
1 – 2 ek tejföl (amennyiben szükséges)
Krémhez:
1 l tej
8 ek búzadara
20 dkg margarin
18 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
Tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj
Az elkészítés módjáért kattints IDE.
2. Fahéjas mézes szelet

A hagyományos mézes szeletet picikét talán ünnepibb verziója. Mindenképpen megéri kipróbálnod ha szeretnéd a karácsony hangulatát a szádban is érezni.
A tésztához:
750 g liszt
12 g szódabikarbóna
3 nagy tojás
125 g vaj
200 g méz
200 g cukor
8 g őrölt fahéj
csipet só
Krémhez:
1,5 l tej
1 vaníliarúd
150 g búzadara
50 g liszt
50 g cukor
250 g vaj
kb. 150 g porcukor
Tetejére:
250 g csokoládé
kb. 3 evőkanál olaj
Az elkészítés módjáért kattints IDE.
3. Kozák sapka/hólabda

Sokan ódzkodnak az elkészítésétől, mert eléggé pepecs. Ám az ünnep tükrében talán hajlandóak vagyunk egy kicsivel több időt és energiát áldozni a finomságokra is, nem igaz?
Kb. 25 darabhoz:
Piskótához:
8 tojás
8 ek forró víz
40 dkg porcukor25 dkg liszt
2 ek holland kakaópor
1 csomag sütőpor (12 gr)
Krémhez:
7,5 dl tej
7,5 púpozott ek liszt
30 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg vaj
1 evőkanál rum
Az elkészítés módjáért kattints IDE.
4. Mézes krémes

Készítsd lekvárral vagy anélkül, bármelyik verzióban mennyei finom. Ha a hagyományok híve vagy ez a süti mindenképpen kerüljön az asztalra szenteste.
Tésztához:
50 dkg liszt
6 dkg zsír
16 dkg porcukor
2 tojás
4 ek tej
4 ek olvasztott méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krémhez:
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 van. cukor
4 dl tej
4 ek liszt
2 ek porcukor
2 tojássárgája
Az elkészítés módjáért kattints IDE.
5. Bejgli szelet

Idegesít, hogy mindig szétreped a bejglid? Ilyenkor hiába mondja a család, hogy így is finom, sőt úgy az igaz, ha szét van repedve – nem nyugtat meg. Nos, számodra tökéletes választás a bejgli szelet, hiszen sütemény formájában készítheted el kedvenc bejglidet és ez tutira nem fog szétrepedni!
Tészta:
37 dkg liszt
15 dkg vaj
1,25 dkg élesztő
1 csipet só
1,25 dl tej
1 tojás
5 dkg cukor
1 tojássárgája a kenéshez
Mák töltelék:
30 dkg darált mák
15 dkg cukor
2 dl víz
1/2 citrom héja és leve
1 csomag vaníliás cukor
1 tk vaj
2 ek sárgabaracklekvár
Dió töltelék:
30 dkg darált dió
15 dkg cukor
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 ek sárgabaracklekvár
1 tk vaj
Az elkészítés módjáért kattints IDE.
6. Csokis marlenka