Habcsók szellemek

  • 2016.10.26.
  • 9

Az úgy volt, hogy ismételten volt pár megmaradt tojásfehérjém. Lévén, hogy közeledik a Halloween (tudom, sokatok nem bírja elviselni, de tartsátok tiszteletben, hogy én igen), gondoltam picike szellemek lesznek belőlük. Nagyon egyszerű elkészíteni, nem is tart sokáig és legalább nem vész kárba a fehérje.
Ha ez az ötlet nem tetszik, itt válogathatsz kedvedre, mit készítenél a megmaradt fehérjékből.
1 tepsi mini szellemhez szükséges hozzávalók:
2 tojásfehérje (73 gr)
147 gr porcukor
2 tk keményítő
1 tk ecet
kevéske vanília aroma
A tojások fehérjét habbá verjük, hozzákeverjük a cukrot. Amikor jó sűrű, elkeverjük benne a keményítőt, vaníliát és az ecetet, majd kemény masszává keverjük.
Sima csöves habzsákból egy sütőpapírral bélelt tepsire halmokat nyomunk és 100 fokra előmelegített légkeveréses sütőben résnyire nyitva hagyott ajtónál elkezdjük szárítani őket.
Amikor már elválnak a papírtól – ez nekem kb 40 perc alatt sikerült -, akkor mérsékeljük a hőt 80-85 fokra és újabb 40-60 percig szárítjuk őket.
Nyitott sütő ajtónál hagyjuk kihűlni őket, majd fekete ételfesték filccel szemeket és szájat rajzolunk nekik.
Szerintem aranyosak és kész! Aki pedig bírja a tömény cukrot, annak finomak is! Mondjuk egyet én is betoltam.