Zabpelyhes tojás fasírt ( low carb)

  • 2017.03.29.
  • 3

Ez a fasírt húsmentes, tele fehérjével. Zabpehellyel készült, aminek a ch tartalma ugyan nem alacsony, de kötő anyagként került még bele utifűmaghéj, ami némiképp csökkenti az össz ch-t.Ebből az adagból nekem 14 fasírt lett. A muffinsütőm 12 részes, így maradt kettő fasírtnak való masszám, amit próbaképpen kisütöttem repce olajba. Öszintén szólva nekem ez utóbbi jobban ízlett.Az eredeti recept ötletet, egy általam nagyon kedvelt blogról hoztam, ITT megtaláljátok. Egy picit én változtattam az ízesítésen, de
még ígyis kicsit intenzívebb ízre vágytam evés közben. Viszont valami karakteresebb körettel, mondjuk egy francia salival, vagy kicsit több mustárral biztosan intenzívebb az ízélmény.Hozzávalók:7 db tojás1,5 dl tej2 dl zabpehely2 gerezd fokhagymaközepes vöröshagymasó, bors ízlés szerint1kk mustár1kk majoránna és oregánó3-4 dkg vaj vagy olaj a sütéshez1-2 ek utifűmaghéju1 morzsaElkészítés:Első lépésként a zabpelyhet leöntöttem a tejjel. Legalább fél órát pihenni kell hagyni, hogy a zabpehely megtudjon puhulni. Ez idő alatt 6 db tojást keményre főztem, megpucoltam, és hagytam kihűlni.
Majd a tejcsis zabpehelyhez reszeltem a reszelő nagy lyukán. A kis lyukon lereszeltem a hagymát és a fokhagymát. Hozzá adtam a fűszereket. összekevertem.... Majd ráütöttem egy tojást. Ezzel is össze dolgoztam, ekkor jött az utifűmaghéj. Ezzel tudod beállítani a massza sűrűségét. Olyan sűrű masszát kell, hogy kapj amit vizes kézzel tudsz formázni.Ha sütőben sütöd akkor a muffin formák mélyedésébe egy picike vajat teszel. A fasírtból gombócokat formálsz vizes kézzel és a morzsába forgatod, majd a formába teszed. Eztán mindegyik tetejére is csüccsentesz egy darabka vajat. 160 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percig sütöd.Ha olajba készíted akkor panírozás után mindkét felét aranybarnára ropogósra sütöd.