DIÓS BEJGLI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.12.22.
  • 4

Hozzávalók: (4 rúd)50 dkg Alfa Mix50 dkg Glutenix fehér kenyér lisztkeverék4 ek édesítő (1:4) (ITT)2 cs porélesztő2 ek útifűmaghéj2 dl rizstejszín50 dkg margarin3,5 dl rizstej+ rizstejszínes olaj a kenéshez+ kb 80 dkg dió tölteléknek rizstejjel és édesítővel elkeverve+ rizsliszt a nyújtáshozElészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük. Majd a margarint elmorzsoljuk benne, hozzáadjuk a rizstejszínt és a rizstejet , majd jól összedolgozzuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.Majd négy részre vesszük .Kinyújtjuk az egyiket, rizslisztes lapon, majd megtöltjük az előre bekevert dióval (kb. 20 dkg megy egy rúdba). Majd széleit behajtjuk és feltekerjük.Majd sütőpapíros tepsire tesszük (mindet egymás mellé), majd rizstejes olajjal lekenjük.Kb. 35-40 perc alatt megsütjük 180 fokon.