SZEDERMISU (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.01.29.
  • 7

Hozzávalók:Piskóta:20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)10 dkg tápióka keményítő3 dkg édesítő (1:4)1 cs sütőpor6 dl víz3 ek citromléKrém:1 doboz Schlagfix vegán mascarpone (ITT)7 dl Schlagfix natúr tejszínízlés szerint édesítő2 ek vanília aroma40 dkg szeder (nekem fagyasztott volt)+ reszelt mentes csoki a tetejére+ 2 dl cikória kávéElkészítés:A piskótához a száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd kikeverjü. Sütőpapíros tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.A tejszínt felverjük, ízesítjük, majd beleforgatjuk a mascarponét, majd két részre szedjük. Az egyik felébe belekeverjük a felolvasztott szedret, a másikba a vanília aromát.Majd ha a piskóta meghűlt, akkor csíkokra vágjuk.Egy tálban elkezdjük rétegezni, piskóta , meglocsoljuk a cikória kávéval, majd a vaníliás krém jön, majd piskóta, kávé és a szedres krém....Hagyjuk egy éjjelt a hütőben!!