BUKTA - VEGÁN (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.10.15.
  • 0

Hozzávalók:25 dkg Naturbit Hajdina liszt (ITT)5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)10 dkg Tápióka keményítő2 dkg útifűmaghéj2 dkg útifűmaghéj őrlemény3 dkg édesítő (1:4)5 dl víz3 ek citromlé+ lekvár (lehetőleg sütés álló)+ olaj a kenéshez+ köles liszt a nyújtáshozElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd összedolgozzuk. Kb -5-10 percet pihentetjük, majd köles lisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, 6 vagy 8 kockára vágjuk. Közepébe lekvárt teszük, majd két szélét behajtjuk, majd a másik irányból feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, olajjal vékonyan lekenjük. Majd 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.