FAHÉJAS - SZILVALEKVÁROS TEKERCS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.05.02.
  • 6

Hozzávalók:15 dkg Naturbit barna rizsliszt7,5 dkg Naturbit köles liszt2 dkg Naturbit Útifűmaghéj őrlemény1 dkg Útifűmaghéj2,5 dkg Mimen tápióka keményítő2 ek édesítő (1:3)3 dl víz1 ek citromlé6 gr sütőpor+ szilvalekvár - fahéj - keveréke, ebbe teszünk útifűmaghéjat, kb 1-2 ek (ne legyen túl folyós!)+ barna rizsliszt a nyújtáshoz+ olaj a kenéshezElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd elkeverjük. Majd hozzáadjuk a vizet és s citromlevet, majd jó alaposan összedolgozzuk. Majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, megkenjük a lekvárral, majd egyik oldaláról elkezdjük feltekerni kb a feléig, majd a másik oldaláról is, hogy dupla csiga legyen. Sütőpapíros tepsire tesszük, majd vékonyan olajjal lekenjük.180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.