VANÍLIÁS KALÁCS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.04.02.
  • 4

Hozzávalók:40 dkg Bezgluten kenyérliszt2 db tojássárgája10 dkg margarin1 cs porélesztő1 ek útifűmaghéj2 ek édesítő (1:4)2 ek vanília aromakb 2,25 dl rizstej - langyos+ 1 db tojásfehérje édesítős rizstejszínnel a tetejére+ rizsliszt a nyújtáshozElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban elkeevrjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, majd alaposan kidolgozzuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük.Majd rizslisztes lapon átgyúrjuk, három részre osztjuk. Kisodorjuk mindegyiket, majd összefonjuk.Kenyérformába tesszük, majd lekenjük a tojásfehérjés keverékkel.180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.