MEGGYES - MÁKOS PITE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2018.04.23.
  • 0

Hozzávalók:20 dkg Naturbit barna rizsliszt8 dkg Natubit köles liszt1 dkg útifűmaghéj őrlemény2 dkg útifűmaghéj8 dkg tápióka keményítő1 cs sütőpor2 ek édesítő (1:4)3,2 dl víz1 ek citromléTöltelék:20-25 dkg darált mákízlés szerint édesítőrizstejszín15 dkg meggy+ olaj a kenéshezElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól eldolgozzuk. Majd két részre vesszük a tésztát, kinyújtjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük. Majd a mákot, meggyet, édesítőt kikeverjük annyi rizstejszínnel, hogy sűrű krémes legyen. Rátesszük a tésztára, majd kinyújtjuk a másik adag tésztát is, majd befedjük vele a mákos réteget. Lekejük vékonyan olajjal, majd megszúrkáljuk. 180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük.