GULYÁSLEVES CSIPETKÉVEL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
- 2018.02.02.
- 4
Hozzávalók:Én maradék pörköltet használtam hozzá (ennél a receptnél található )2 szál répa1 szál fehérrépa2 db burgonya1 kis zellersószükség szerint még bors és pirospaprika2 ek Mester házi kenyérlisztCsipetke:1 db M tojássó10 dkg Mester házi kenyérliszt1-2 ek vízElkészítés:A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. Majd a pörkölthöz hozzáadjuk és jól átforgatjuk benne, megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, ízlés szerint még fűszerezzük, majd puhára főzzük. A liszthez kiszedünk a levesből és csomómentesre keverjük, majd vissza öntjük a levesbe és némileg sűrítjük.A csipetkéhez a tojást a sót, lisztet és ha szükséges a vizet jó alaposan összegyúrjuk. Vékonyre sodorjuk, majd belecsipkedjük a levesbe és megfőzzük.