FÁNK - ABY (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTALMAZ

  • 2017.11.09.
  • 6

Hozzávalók – 8 db25 dkg Aby gluténmentes kenyérliszt2 db tojássárgája8 dkg margarin – olvasztott1,5 ek édesítő (1:4 arányú – Dia Wellness)4 gr porélesztő – Haas1 dl rizstej+ sárgabarack lekvár+ olaj a sütéshez+ rizsliszt a nyújtáshozElkészítés:Egy tálba kimérjük a lisztet. Hozzáadjuk a tojássárgáját,margarint,édesítőt, elkeverjük. A langyos rizstejben feloldjuk az élesztőt., majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez és jó alaposan kidolgozzuk (lehet robotgép dagasztófejével is!).Majd letakarjuk és egy órán át meleg helyen kelesztjük.Rizslisztes lapon kinyújtjuk a megkelt tésztát ujjnyi vastagra, majd szaggatjuk. A kör alakokba ujjunk segítségével mélyedést nyomunk középre. Majd forró olajban kisütjük.