GNOCCHI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.07.13.
  • 1

Hozzávalók (kb 2-3 adag)45 dkg főtt áttört burgonya1 db tojás1 – 2 kk só15 dkg Aby kenyérliszt„Tejszínes sajtmártás”4 dl rizstej10 dkg reszelt növényi sajt2 dkg margarinsóízlés szerint fűszerek (én petrezselymet,metélőhagymát,tárkonyt használtam)1 dl rizstejszín1,5 dk Aby kenyérlisztElkészítés:A Gnocchi hozzávalóit egy tálba alaposan összedolgozzuk, majd lisztes lapra tesszük, átgyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Mind a három részt kisodorjuk – egyforma méretűre!! Majd felvagdossuk kb 2-3 cm darabokra. Egy villa segítségével „mintát” nyomunk bele, majd forró – lobogó sós vízben kifőzzük. Miután megfőtt és leszűrtük, érdemes egy evőkanál olajjal átforgatni.Mártás:A
rizstejből 3 dl – t kimérünk, és a fűszerekkel, margarinnal és növényi sajttal együtt feltesszük „főni”, folyamatosan kevergessük, várjuk amíg egynemű lesz, majd a maradék rizstejet kikeverjük aliszttel és tejszínnel, majd hozzáadjuk, kissé besűrítjük. Majd tálaljuk a gnocchival.