EXTRA CSOKIS HÁROMSZÖGEK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.06.18.
  • 3

Hozzávalók:40 dkg Nutri free mix per pane2,5 ek édesít (1:4)1 cs porélesztő2 db tojás6 dkg margarin2 - 2,2 dl rizstej (langyos)15 gr útifűmaghéj1,5 ek fahéjTöltelék:kb 10 dkg Mester diabetikus étbevonórizstejszín1,5 ek Mester holland kakaóporízlés szerint édesítő (por alakban)fahéj+1 db tojás a kenéshez+ rizstejszínnel kikevert porédesítő+ mandula - reszeltElkészítés:A lisztet, édesítőt, útifűmaghéjat, élesztőt egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és margarint, elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a rizstejet és jó alaposan kidolgozzuk. Majd két részre osztjuk, és az egyikbe fahéjat gyúrunk. Majd 1 órát kelesztjük.Majd mind a két adag tésztát egyforma méretűre kinyújtjuk.Felolvasztjuk az étbevonót , kikeverjük az édesítővel,kakaóporral,rizstejszínnel, majd megkenjük a sima lapot. Rátesszük a fahéjas lapot és a maradék "csokis szószba" fahéjat keverünk, majd megkenjük evvel. Feltekerjük, és háromszögekre vágjuk a feltekert tésztát.Sütőpapíros tepsire tesszük és megkenjük felvert tojással.180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.Forrón lekenjük az édesítős risztejszínnel (ettől lesz szép fényes!!!), majd megszórjuk a mandulával.