SÓS PEREC (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.05.26.
  • 9

Hozzávalók:15 dkg Schar Farina15 dkg Schar Mix B10 gr só10 gr útifűmaghéj10 dkg margarin - puha1 db tojás1,5 dl víz - kézmeleg5 gr porélesztő+ 1 db tojás+ 3 ek víz - 0,5 ek só - 1,5 ek Schar mix b keveréke (végső kenéshez)Elkészítés:A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, útifűmaghéjat és elkeverjük. Beletesszük a tojást és margarint, majd elmorzsoljuk. Végül a vizet és alaposan kidagasztjuk, majd 30 percet kelesztjük.Majd négy részre osztjuk és kisodorjuk őket enyhén lisztes lapon. Majd megformázzuk. Felvert tojással lekenjük, majd 10 percet 180 fokos sütőben sütjük. Majd kivesszük, "lekenjük" a sós "kencével", majd vissza tesszük a sütőbe és még kb 10 percig sütjük.