MÁLNÁS GOMBÓC (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.05.14.
  • 6

Hozzávalók:15 dkg főtt leturmixolt paszternák (ez 3 db nyersből jött ki nekem)csipet sóízlés szerint édesítő (én 1,5 ek 1:4 et tettem bele)4 dkg Vegifeel vegán protein2 dkg útifűmaghéj+ diétás zsemlemorzsa pirítva+ darált eritrit a szóráshoz+málna (kb 10 dkg a töltelékbe, és 5 dkg az öntethez)
+ Joya kókusz alapú natúr joghurtElkészítés:A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, majd 5 percet pihentetjük.A málnát (én fagyasztottam használtam) kiengedjük, majd összeturmixoljuk és hozzáadunk ízlés szerint édesítőt és annyi útifűmaghéjat , hogy zselés állagú legyen. Evvel megtöltjük a gombócokat, majd forró,lobogó vízben kifőzzük. Pirított zsemlemorzsába forgatjuk.A málnaöntethez is leturmixoljuk a málnát, édesítjük ízlés szerint, majd Joya kókusz alapú natúr joghurttal kikeverjük, és leöntjük a gombócokat.