LÁNGOS - ABY (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES, HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTALMAZ)
- 2017.05.11.
- 3
Hozzávalók ( 4 db )25 dkg Aby házi kenyérliszt25 dkg főtt áttört burgonya1 kk só4 gr porélesztő3 ek olajkb 1,5 – 2 dl víz (szükség szerint adhatunk még hozzá)+ olaj a sütéshezElkészítés:A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd élesztőt, ezt is elkeverjük benne, majd hozzáadjuk a burgonyát és összekeverjük. Majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, összedolgozzuk, végül az olajat beledolgozzuk. Letakarjuk és meleg helyen pihentetjük , kelesztjük egy órát. Majd 4 gombócot készítünk belőle, és olajos lapon lenyomkodjuk kezünk segítségével. Az olajat felforrósítjuk, majd kisütjük benne. (Érdemes szalvétára vagy papír kéztörlőre tenni a kisült lángost, hogy az olajat kissé beszívja róla!).