ASZALT PARADICSOMOS - BAZSALIKOMOS LAPKENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.05.11.
  • 2

Hozzávalók:20 dkg Mester házi kenyérliszt1 kk só4 gr porélesztő1 dl rizstejszín1,2 dl rizstejbazsalikom6 gr útifűmaghéj15 gr tápiókakeményítő8 db aszalt paradicsom (nem az olajos!)1 ek olaj+ rizstejes olaj a kenéshezElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük
(a paradicsomot apróra felvágva!), elkeverjük, majd hozzáadjuk a rizstejet és rizstejszínt, jó alaposan kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat, és evvel is kidolgozzuk.Majd hagyjuk kelni 30 percet.Majd jön a formázás , ha letelt az idő. Egy nagy gombócot formázunk, amit sütőpapírra teszünk, majd elkezdjük lapítani kb 1,5 - 2 ujjnyira. Majd lekenjük rizstejes olajjal, késsel bevagdossuk szeletekre, villával a szeleteket megszúrjáljuk és 180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.