SONKAGOMBÓC LEVES (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2017.04.16.
  • 2

Hozzávalók:Gombóc:
40 dkg sonka – füstölt,főttfél fej hagymasó6,5 dkg Aby kenyérliszt(ízlés szerint tehetünk bele bármilyen fűszert is!)Leves:petrezselyemkaralábé5-6 db kisebb sárgarépa1 db fehérrépafél fej hagymasótárkony1 ek olaj+ tehetünk hozzá 1 dl rizstejszínt is Elkészítés:A hagymát , zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. Az egyik fél hagymát a felvagdosott sonkával összeaprítjuk (lehet szeletelőgépbe vagy turmixgépbe). A sonkás hagymás masszához adjuk a tojást, sót,lisztet, jól összegyúrjuk és gombócokat formázunk belőle. A zöldségeket felaprítjuk, a másik fél hagymát kockákra vágjuk. 1 ek olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket,sót , tárkonyt , összekeverjük és felöntjük kb 2 liter vízzel, majd megfőzzük. Ha megfőttek a zöldségek, akkor a tejszínt egy tálba tesszük , kiszedünk egy merőkanállal a levesből, elkeverjük benne, majd visszaöntjük az ekkor már tejszínes leves keveréket. Végül a gombócokat beletesszük, és megfőzzük (akkor jó , ha a leves teteje felé közelednek ). Majd tálaljuk.