HÚSVÉTI KALÁCS - ABY (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES, HOZZÁADOTT CUKORTÓL MENTES)

  • 2017.04.15.
  • 3

Hozzávalók:35 dkg Aby
gluténmentes kenyérliszt5 gr porélesztő6 dkg margarin – puha2 db tojássárgája2 ek édesítő (1:4)kb 2 – 2,5 dl langyos rizstej10 dkg aszalt gyümölcs (a receptben áfonya, meggy és mazsola)+ 1 db tojás a kenéshez+ Aby
gluténmentes kenyérliszt a nyújtáshozElkészítés:A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk
az édesítőt, margarint, tojássárgájákat, eldolgozzuk, majd az élesztőt elkeverjük, majd hozzáadjuk a rizstejet. Jó alaposan kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket, és jól átgyúrjuk. Meleg helyen kelesztjük egy órát.
Majd lisztes lapra tesszük és három részre osztjuk. Mind a három részt kisodorjuk – figyeljünk, hogy egyforma nagyságú legyen – majd ezt a három sodrást összefonjuk. Szilikon kenyérformába tesszük, majd tojással lekenjük. 50 fokos sütőben 15 percig kelesztjük , majd 180 fokra emeljük a sütő hőfokát és kb 30 perc alatt arany barnára sütjük.