PALACSINTA - ABY (GLUTÉN,TEJ,SZÓJA,HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL)

  • 2017.03.16.
  • 2

Hozzávalók
(15 db)20 dkg Aby tészta lisztkeverék3 db tojáscsipet só6 ek olaj1 ek édesítő (1:4 erejű – Dia Wellnes)4,5 dl kókusztej4,5 dl víz+ olaj a kenéshezTöltelék:Kb 10 dkg darált dió ízlés szerinti sárgabarack lekvárral kikeverve.Elkészítés:Egy tálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a folyadék kivételével az összes alapanyagot, alaposan elkeverjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a kókusztej és víz keverékét. Egyneműre keverjük .(Ötlet!: Ha nehezebb a keverés, nyugodtan tegyük turmixgépbe,az jó alaposan kikeveri nekünk!). A palacsintasütőt kiolajozzuk vékonyan, felforrósítjuk, majd egy merőkanálnyi masszát beleteszünk. Szétterítjük, folyatjuk, sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.Darált dióval kikevert sárgabarack lekvárral töltve tálaljuk.