Konfitált malacpofa karfiolpürével és körte csatnival

  • 2018.02.25.
  • 6


Konfitált malacpofa karfiolpürével és körte chutneyvalA sertéspofa a sertés legzamatosabb húsrésze,vetekszik a sertés szűzérmével,végre kaptam a kedvenc hentesemnél.(10 db,most csak a felét csináltam meg) Az alacsony hőmérsékleten történő hosszú hőkezelés hatására fantasztikus íze és állaga lesz.
Időigényes ,de kárpótol mindenért,annyira finom :)
A
körte csatni receptje
itt
Előkészület:50 perc+ konfitálásHozzávalók:
2-3 főre5 db malacpofakacsazsír szükség szerint,
fokhagyma,csilipaprikaborsMaldon sóvirág (opcionális)Karfiolpüré batátávalHozzávalók:
1 db fehér batáta1 kisebb fej karfiol2 ek.gheesó,bors ízlés szerint.Elkészítése:A malac pofákat, a hártyáktól megtisztítjuk,majd jól borsozzuk kb:2 ek. kacsazsíron körbepirítjuk a húsokat.Sütőtálba rakjuk,mellédobáljuk a
fokhagymát,a csilipaprikát és 2 csipetnyi sót,ráöntjük a felforrósított kacsazsírt.Előmelegített sütőben 80 fokon kb: 6-10 órát csücsültek a sütőben.
Akkor kész, amikor a pofik omlósak és puhák. Majd elkészítjük a köretet.Mossuk meg a karfiolt, majd távolítsuk el a fás részeket és vágjuk apróra. Hámozzuk meg a batátát és szintén vágjuk apróra. Tegyük egy lábasba a karfiolt és a batátát. ízesítsük sóval ,öntsünk fel annyi vízzel hogy ellepje majd főzzük puhára.

Ha megfőtt, szűrjük le,majd
a főző vízből
fogjuk fel egy keveset, külön edényben. Krumplinyomóval törjük össze a karfiolt és a batátát,majd annyi vizet öntsünk vissza, hogy szép krémes pürét kapjunk.Keverjük hozzá a gheet. Ízesítsük a pürét sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval,Tálaláskor helyezzünk el néhány kanálnyi karfiolpürét a tányéron. Tegyünk mellé a birsalma csatni (chutney)Nekem még volt 2 üveggel a hűtőben.
Helyezzünk el mellette egy vagy két pofit (szeleteljük fel), és locsoljuk meg a hús levével / szaftjával.
Végül szórjuk meg Maldon sóvirággal.( Én
elfelejtettem :)