NoCarb gyümölcskenyér csokimázzal

  • 2017.10.19.
  • 2

NoCarb gyümölcskenyér csokimázzalMámorítóan szaftos és nagyon gazdag karácsonyi gyümölcskenyér. Pofonegyszerű elkészíteni, sokáig frissen tartható.Hozzávalók:
12 szeletelkészítés:30 perc+sütés15 dkg aszalt gyümölcs aprítva(többféle annál finomabb)2 evőkanál rum
5 dkg durvára aprított dió4 tojás4 evőkanál kókuszolaj1 evőkanál méz1 kezeletlen citrom
reszelt héja1 kezeletlen
narancs reszelt héja2 evőkanál
7X NoCarb Eitrit-Stevia édesítő
csipet só150 ml víz8,5 dkg NoCarb rost sütőmix1 teáskanál NoCarb sütőpor
Csokimáz:
8 dg paleo étcsokoládé
dió a
díszítéshezElkészítése:
A szárított gyümölcsöket(
sárgabarack, szilva, áfonya, papaya,goji bogyó,meggy)darabokra vágjuk majd hozzákeverjük a mazsolát, és a diót, meglocsoljuk a rummal és kicsit állni hagyjuk.A tojások sárgáját a mézzel,a kókuszolajjal,az édesítővel,a reszelt narancs héjjal,és a citromhéjjal,habosra keverjük,majd hozzáadjuk a vizet
és tovább habosítjuk.A tojás fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk.A rostot a sütőporral egy tálba szitáljuk majd összekeverjük a tojásos masszával egyneművé keverjük,a beáztatott aszalványokat,a diót
óvatosan
összekeverjük,végül a tojásfehérje habbal széles mozdulatokkal óvatosan összeforgatjuk.Egy kb: 20 cm szilikonos kenyérformába simítjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon készre sütjük( kb: 40-50
perc) tűpróba .Rácsra rakjuk,teljesen kihűtjük.A csokit gőz felett felolvasztjuk és a gyümölcskenyeret bevonjuk fél diószemekkel
díszítjük.A facebookon is követhettek,
itt
tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on