Kókuszos szelet

  • 2017.05.04.
  • 9

Kókuszos szeletAz alap a kókuszos vizes piskóta, csak most tojássárgája nélkül készült.recept
ittHozzávalók
a piskótához : 8szelet8 db tojásfehérje
8 evőkanál víz
8 evőkanál eritrit
2 teáskanál
konjac liszt15 dkg frissen darált kókuszreszelékKrémhez:
4 dl
kókusztej8 dkg eritrit ízlés szerint1 csomag NoCarb vaníliás pudingpor1 doboz cocomas1 kávéskanál konjac liszt10 dkg darált kókuszreszelékDíszítéshez:
5 dkg kókuszreszelékElkészítése:a piskótához kemény habbá verjük a tojásfehérjét az eritrit-tel,majd hozzáforgatjuk a konjac liszttel elkevert darált kókuszreszeléket.A masszából sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe vékony lapot kenünk.Előmelegített sütőben kb: 10 perc alatt megsütjük.Ha megsült kihűtjük a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról,széltében három lappá vágjuk.A krémhez felforralunk 3 dl növényi tejet
az eritrit-tel,majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral.Kihűtjük.A behűtött cocomast kemény habbá verjük,
a konjac liszttel,majd
hozzákeverjük a kihűlt jól elkevert pudinghoz,végül beleforgatjuk a darált
kókuszreszeléket.A krémmel megtöltjük a lapokat,úgy hogy a tetejére is maradjon a krémből.Megszórjuk az 5 dkg kókuszreszelékkel,hűtőbe rakjuk tálalásig dermedni.Tetszőlegesen szeleteljük.
A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám.