Fermentált csalamádé

  • 2017.05.03.
  • 9

Fermentált csalamádéA gépeket, alapanyagokat,recepteket itt találjátok:
www.vegital.bolt.hu
Hozzávalók:
2
db közepes sárgarépa
20 dkg káposzta2 db kápia paprika
1 kisebb kígyóuborka2 db hegyes zöld paprikaszénsavmentes ásványvíz
Fűszerek:1 evőkanál himalaya só20 szem szemes bors1 csapott teáskanál őrölt kömény1 szál kapor fagyasztott (opcionális)Elkészítése:
Eltávolítjuk a káposzta külső leveleit és a torzsáját.majd legyaluljuk,besózzuk és állni hagyjuk
amíg levet ereszt.
A zöldségeket előkészítjük, megpucoljuk, megmossuk.A sárgarépát
vékony karikára
vágjuk.A kápia paprikát és a hegyes erős paprikát karikára vágjuk.Az uborkát vékony szeletekre vágjuk.Majd a káposztához keverjük a paprikát,a sárgarépát,az uborkát és a fűszereket.Az összes hozzávalót (kb: 50 dkg) a fermentáló tartályába
rakjuk,lenyomkodjukés annyi vizet
adunk
hozzá,hogy a zöldségeket ellepje, fóliával lefedjük.Elindítjuk
a kimchi programot,ha lejárt a program üvegekbe rakjuk,jól lezárjuk,hűtőben tároljuk felhasználásig. Az 5-ik napon már jó. Gyönyörűen néz ki a káposzta ezekkel a színes zöldségekkel. Az a legjobb, ha minél tovább áll felbontatlanul, annál több lesz benne a K2 vitamin.Köretnek,reggeli és főétel mellé is tökéletes.