Aszalt paradicsomos,bazsalikomos lágy sajt paleo

  • 2017.04.21.
  • 1

Aszalt paradicsomos,bazsalikomos lágy sajt paleoA gépeket, alapanyagokat,recepteket itt találjátok:
www.vegital.bolt.hu
a gomolya sajt receptje

itt
Ízesítés ,fokhagymával,zöld fűszerekkel ízlés szerintHozzávalók:
3 db sajt készült belőle500 g kesudió250 ml víz+ áztatáshoz1/2 kapszula mezofil
kultúra1 teáskanál lágy sajt kultúra(opcionális)Fermentálás után ízesítjük:1/4 tk.
himalaya só( rózsaszínt használtam)100 g olvasztott kókuszzsír2 evőkanál inaktív élesztő1 tk. citromlé (opcionális)1/2 csésze friss bazsalikom aprítva aprítva
1/2 csésze aszalt paradicsom aprítvaElkészítése:A kesudiót
meleg vízben beáztatjuk,min: 3 órára.közben
3x vizet cserélünk rajta,majd leszűrjük.A Rainbow gépen elindítjuk a Clean programot, 2 x és krémes állagúra turmixoljuk,szűrőbe rakjuk egy szilikonos lapáttal ,lecsepegtetjük,kicsit megnyomkodjuk, lefedjük és nehezékként a kancsóba vizet rakunk hogy
a savó kifolyjon kb. 1-2 óráig csepegtetjük. A fermentáló gép tartályába egy alátétet rakunk és erre helyezzük,a sajt készítő formát és belekanalazzuk a masszát elindítjuk a Kimchi programot,6 óránként megnézzük és az összegyűlt savót kiöntjük.
A fermentálás után hozzáadjuk
sót,a citromlevét az inaktív élesztőt,a tahinit és az olvasztott kókuszzsírt. Az aszalt paradicsomot beáztatjuk majd jól kinyomkodjuk.A kinyomkodott
paradicsomot és a friss bazsalikomot összeaprítjuk. Az összes hozzávalóval krémes állagúra keverjük.Formába kanalazzuk és hűtőben tároljuk fogyasztásig.Jól zárható dobozban max:5 napig eláll. Ha nem adunk hozzá,lágy sajt kultúrát,akkor egy tk.-nyi citromlevet adjunk hozzá, ízesítéskor, érdemes megkóstolni.
Egy kicsit savanykás,de nagyon finom .

A facebookon is követhettek,