Lila édesburgonyás pite

  • 2017.01.05.
  • 4

Lila

édesburgonyás piteHozzávalók:egy 24 cm piteformához18 dkg
Yungas durvára őrölt hántolt földimandula panír3 evőkanál kókuszreszelék
1 tk .útifűmaghéj liszt8 dkg marhafaggyúzsír / kókuszolaj3 db
tojás1 tk foszfátmentes sütőpor1 csapott evőkanál Gál Glicin
csipet só2 ek.
hideg víz szükség szerintA krémhez:30-40 dkg
lila batátapüré20 dkg
totu krém extra2 dl kókuszkrém2 db tojás1/2 citrom leve1 tk.őrölt fahéjcsipet só2 evőkanál juharszirup
2 tk.
konjac lisztkókusztejszínhabElkészítése:A tészta hozzávalóit
egyneművé dolgozzuk.A piteformát vékonyan
kikenjük
kókuszolajjal, majd
a tésztát vizes kézzel a pite formába nyomkodjuk,hogy a peremére is
is kerüljön a tésztából.
A tésztára egy kisebb ív sütőpapírt borítunk, sütési nehezékkel megszórjuk (ez szárazbab)
és 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük
a krémet. A krém hozzávalóit késes aprítóban
egyneművé dolgozzuk.
A megsült tésztáról a papírral együtt eltávolítjuk a nehezéket,a tésztára halmozzuk