Rakott cukkini finoman

  • 2017.03.28.
  • 3

Friss üde és finom... :)Rakott cukkini finomanHozzávalók:2 db közepes zsenge cukkini5 + 5 + 2
dkg vaj20 dkg darált sertéshús15 dkg csirkemell0,5 l paradicsompüré1 nagy fej vöröshagyma2 gerezd fokhagymasó1/2 kávéskanál őrölt bors1/2 kávéskanál őrölt oregánó1/2 kávéskanál őrölt bazsalikom
+ a végén hintéshez3 dl tej2 csapott evőkanál lisztcsipet szerecsendió1 evőkanál zsemlemorzsa10 dkg reszelt sajtA cukkinit felkarikáztam kb 3 mm vastagságúra. Egy edénybe raktam és megsóztam, hogy a felesleges lé eltávozzon a szeletekből.A vöröshagymát felkarikáztam és 5 dkg olvasztott vajon megfonnyasztottam, majd rátettem a darált húst és az előzőleg felkockázott csirkemellet. Fehéredésig pirítottam, majd felöntöttem paradicsompürével. Sóztam borsoztam, megszórtam oregánóval és bazsalikommal, zúzott fokhagymával és egybeforraltam.A másik 5 dkg vajból, lisztből, tejből besamelt készítettem, amelyet sóztam ízlés szerint és megszórtam szerecsendióval.Egy jénait kivajaztam 2 dkg vajjal és meghintettem zsemlemorzsával. Első rétegben végigraktam cukkiniszeletekkel, majd egy réteg paradicsomos ragu, végül besamel és ez folytattam, míg el nem fogynak a hozzávalók. Végül besamellel fejeztem be, amelybe belekevertem a reszelt sajtot.Elsimítottam a tetejét és megszórtam kis bazsalikommal.1 órát sütöttem 175 C°-n.Spagettivel tálaltam!Finom, laktató és friss!Jó étvágyat!