Paradicsomos burgonyafőzelék csicseriborsóval

  • 2020.05.06.
  • 5

#25Egy újabb főzelék következik, ami csak azért készült el, mert volt itthon egy árválkodó csicseriborsó konzervem, és mivel a család a humuszt nem szereti, gondoltam próbáljuk ki ezt. Nem igazán tudtam elképzelni, hogyan fog ez összeállni, de a végeredmény finom lett, próbáljátok ki Ti is. A megfőtt csicseriborsó nekem abszolút a sárgaborsó ízére hasonlít, azért volt aki kiszemezgetett belőle néhányat, de összességében elfogyott kinek főtt, kinek tükörtojással, de lehetett volna buggyantottal is.Hozzávalók:60 dkg burgonya40 dkg csicseriborsó (1 konzerv)2 gerezd fokhagyma1 kk. őrölt kömény40 dkg (1 konzerv) hámozott, darabolt paradicsom1 kk. chili vagy cayenne bors (gyerekeknél csak óvatosan)só, borsfejenként 1 tojás feltétnekElkészítési idő: 45 percA burgonyát megmosom, meghámozom, apró kockákra vágom és a lecsepegtetett csicseriborsóval együtt egy kevés olajon megfuttatom a zúzott fokhagymával és a köménnyel, majd annyi vízzel öntöm fel, amennyi éppen csak, hogy ellepi. Sózom és lefedve főzöm 15 percet, majd hozzáadom a paradicsomot, igény szerint a chilit és további 15 percig főzöm fedő nélkül. Ez idő alatt megfőzöm, vagy megsütöm a tojás és már tálalom is.