Padlizsános indiai csirke bulgurral

  • 2018.02.02.
  • 6

Régen volt már 160 grammos diétába illeszthető recept, de múlt héten olyan vendégeink voltak, akiknek fontos az ilyen étkezés, így mostanában újra előveszek majd pár ilyen diétás receptet, hogy nekik is tudjak ötletet adni, remélem hasznos lesz. Amint azt már egy korábbi 160 grammos diétába illeszthető receptnél írtam, ezek 2 főre szólnak, de szerintem bőven elég 3-4 embernek is.Hozzávalók:25 dkg padlizsán1 fej vöröshagyma3 ek. olívaolaj1 ek. curry fűszerkeverék1 tk. őrölt kömény25 dkg csirkemell2 gerezd fokhagyma25 dkg paradicsomsó1 csokor petrezselyem10 dkg bulgurElkészítési idő: 30-45 percSzénhidráttartalom: 40,7 gramm/adag

A padlizsánt egészben megsütöm a sütőben nagyjából 30-40 perc alatt, amíg a héja szinte fekete és megpuhul. Hagyom, amíg kihűl, ekkor lefejtem róla a héját, és ha késsel alaposan felaprítom, vagy pürésítem botmixerrelTipp: Ebben az állapotban a padlizsán le is fagyasztható és bármikor készíthető belőle padlizsánkrém egy kevés aprított hagymával, fokhagymával és majonézzel, így érdemesebb nagyobb adagban sütni padlizsánt, ha már neki kezdünk.Az aprított vöröshagymát olívaolajon megdinsztelem, hozzáadom a fűszereket, majd a csirkemellet. Hozzáadom a zúzott fokhagymát is és a feldarabolt paradicsomot, majd sózom és addig párolom, míg a paradicsom kicsit összeesik. Ekkor hozzáadom a padlizsánpürét, lefedem és 15 percig összefőzöm, majd belekeverem az aprított petrezselymet.A bulgurt a csomagoláson írtak szerint elkészítem, elegendő ha kétszeres mennyiségű vízzel leforrázom, sózom és állni hagyom, míg magába szívja a vizet, majd a raguval tálalom.