Tejföllel sült káposztás-húsos tészta 97/2.

  • 2017.07.03.
  • 1

Íme egy másik rakott, összesütött tészta. Mivel nálunk azért a sós ételek a kedveltebbek, így egyértelműen ez nyert :)Az állás így jelenleg Széll Tamás javára 49-37.Hozzávalók:30 dkg pörkölthús4-5 ek. olaj20 dkg káposzta aprítva10 dkg szeletelt bacon szalonna1 vöröshagyma finomra vágva2 kk. őrölt kömény2 babérlevél2 gerezd reszelt fokhagyma2 kk. frissen őrölt bors3-4 ek. cukor50 dkg szarvacskatészta3-4 ek. 10%-os ecet40 dkg tejfölsóA sertéshúst összeaprítom, majd kevés olajon hirtelen megpirítom. Hozzáadom a felaprított káposztát, a bacon szalonna felét, valamint a hagymát. Tovább pirítom, ízesítem köménnyel, egész babérlevéllel, fokhagymával, sóval, borssal és egy kevés cukorral. Pici vizet adok hozzá és lassan párolom 40-50 perc alatt. Ez idő alatt kifőzöm a tésztát, leszűröm és leöblítem.
Ha elkészült a káposztás hús, ízesítem ecettel, és elkeverem tejföllel (lőtte kiveszem a babérlevelet). Hozzáadom a tésztát, összeforgatom, majd tűzálló tálba teszem. A tetejére kisebb tejfölkupacokat teszek és megszórom a szalonnával, majd 180°-os sütőben, lehetőleg felső grillezésen megpirítom kb. 30 perc alatt.