Citromos bazsalikomos sütemény

  • 2017.07.20.
  • 4



Hozzávalók 12 szelethez:- 100 g barnarizs liszt- 100 g köles liszt- 2 db tojás- 80 g light margarin (tejmentes)- 0,5 csomag sütőpor (gluténmentes)- 1 db nagyobb citrom leve és reszelt héja- kb. 25 db nagy levél bazsalikom- 50 g xilit- 20 g eritrit
ElkészítésElőször alaposan megtisztítjuk a citromot, kis lyukú reszelőn lereszeljük a héját, majd kifacsarjuk a levét. A bazsalikom leveleket megmossuk, majd a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával összeturmixoljuk botmixer segítségével. Ezt követően kimérjük a liszteket, hozzáadjuk a sütőport és összekeverjük őket. Ezután hozzáadjuk a két tojást és az olvasztott margarint is, majd akár a botmixer, vagy habverő segítségével alaposan összedolgozzuk az alkotókat. Legvégül, pedig hozzákeverjük az előzőleg elkészített citromos-bazsalikomos levet. Enyhén zsiradékkal kikent kisebb méretű (szilikon) kuglóformába öntjük a kevert tésztát, és előmelegített sütőben 160 C-on kb. 35-40 percig sütjük.
Energia-és tápanyagatartalom 1 szeletben:Energia: 102 kcalFehérje: 3 gZsír: 3 gSzénhidrát: 17 g
Receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus