Erdeigyümölcsös sütemény

  • 2017.03.16.
  • 7



Hozzávalók 10 szelethez- 100 g zabpehelyliszt (gluténmentes)- 50 g barna rizsliszt- 200 g erdei gyümölcskeverék- 2 tojás- 100 g vaj (szükség esetén laktózmentes)- 1,5 dl tej (szükség esetén laktózmentes)- 1 csomag sütőpor (gluténmentes)- 100 g xilit- 60 g eritrit- csipetnyi só
ElkészítésA liszteket kimérjük és egy edénybe helyezzük. Hozzá keverjük az édesítőszereket, sütőport és a csipetnyi sót. Ezt követően hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, majd az olvasztott vajat, arra ügyelve, hogy ne legyen túl forró a hőmérséklete.  Gépi vagy kézi habverő segítségével homogén állagúvá keverjük a tésztát. Ezt követően óvatosan belekeverjük a gyümölcsöt. Amikor ez kész, akkor szilikon őzgerincformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 150°C-on kb. 45 percig sütjük. Az idő elteltével, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült- e tészta. Szükség esetén helyezzük vissza a sütőben, amíg kész nem lesz.  Amikor elkészült vegyük ki a sütőből, borítsuk rá a formával együtt egy deszkára vagy egy nagyobb tálaló edényre, hagyjuk kicsit kihűlni, majd óvatosan távolítsuk el róla a szilikon formát.Ízlés szerint készíthetünk hozzá cukormentes erdei gyümölcs öntetet.Energia-és tápanyagtartalom 1 szeletben:Energia: 178 kcalFehérje: 4 gZsír: 10 gSzénhidrát: 22 g
A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus