A mindennapok örömére: Pisztáciás tejszínes csirkés tészta

  • 2018.04.13.
  • 0

Finom, egyszerű és gyors!
Csak 30 perc és készen is van. Nem egy bonyolult recept, de annál finomabb.

Isteni vacsora vagy ebéd, főleg ha kevés az időd, de a családnak gyorsan kell valami finomságot készíteni, érdemes ezt választani, mindig jól jön és bármikor bevethető ez a recept. A hús kellemesen fűszeres, a tészta krémes, persze bármilyen tésztából elkészíthető, és mindig jól sikerül. Kiadós, és nagyon laktató. Sőt akár másnapra is csomagolhatsz magadnak a munkába.


Pisztáciás tejszínes csirkés tészta gluténmentes recept Hozzávalók: ½ kg csirkemellfilé 5 dkg füstölt házi húsos szalonna ½ póréhagyma 1 szál zöldhagyma 6 db koktél paradicsom félbe vágva vagy negyedbe, ha nagyobb koktélparadicsomot kapunk – 3 belefőzve, 3 db a végén 1 db piros Kaliforniai paprika, de lehet zöld, sárga vegyesen, vagy amilyet kapunk egy kis darabka vaj 4 ek kókuszolaj 250 ml tejszín 200 g *natúr pisztácia – darálva és egy kicsi durvára vágva Fűszerek: 2½ kk *Kaliforniai steak fűszerkeverék egy csipet *ötbors durvára darált fűszer *Himalája só – ízlés szerint ½ csokor friss petrezselyem 1 kk-nyi apróra vágott *friss menta 1 csomag masni tészta – gluténmentesen itt
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

Pisztáciás tejszínes csirkés tészta elkészítése: A csirkemellfilét vágjuk fel vékonyabb csíkokra. A húsos szalonnát kockára, majd a póréhagymát, félbe és karikára, majd a zöldhagymát a zöldjével együtt karikára, tehát apróra. Majd a koktélparadicsomot félbe, vagy ha egy kicsit nagyobbat kapunk, akár negyedekbe is lehet vágni. Majd a kaliforniai paprikát, apróra vágjuk fel.
A petrezselymet, majd a mentát is vágjuk fel apróra. A pisztáciát daráljuk le. Egy kicsit tegyünk félre, azt pedig késsel durvára vágjuk fel, ez lesz a tészta tetején díszítésnek. Ha elkészültünk, tegyük félre. Ezután hevítsük fel a kókuszolajat egy teflon serpenyőbe, majd adjuk hozzá a vajat is. Ezt követően, mehet bele a húsos szalonna, és pirítsuk meg, majd a két féle hagyma, majd pirítsuk tovább. Majd mehet bele a paprika, és a paradicsom fele, de csak a fele. Majd adjuk hozzá a csirkemellfilét.
A hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, kivéve a menta és a petrezselyem, majd azt a végén adjuk hozzá. Pirítsuk tovább, többször megkavargatva, majd fedővel félig lefedve főzzük készre.Közben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le. A tészta főzéséről, itt olvashattok.
Mielőtt készen lenne, a csirke, adjuk hozzá a tejszínt, a pisztáciát, a koktél paradicsom másik felét, jól keverjük el és fedő nélkül főzzük készre, itt már csak pár perc az egész.

Majd a végén adjuk hozzá a mentát és a petrezselymet, keverjük össze, és készen is v