Omlós és szaftos: Ketchupos sült csirkecombok

  • 2018.03.28.
  • 6

Így lesz tökéletes a sült csirkecomb!
Ez mindenkinél sikert arat.


Imádom a csirkecombot, mert előretervezve előkészíthető, változatosan fűszerezhető, a húsa szaftos és omlós, és isteni finom ebéd vagy vacsi kerül a családi asztalra, ami mindenkinél sikert arat! Bár azt gondolják sokan, hogy a csirkehús komolytalan fogás, és tuti a diétázók ételeként könyvelik el, pedig jól elkészítve páratlanul finom, és arról nem is beszélve, hogy pénztárcakímélő. Van persze néhány trükk, de ezek pofonegyszerűek és könnyen betarthatóak.
Az igazán finom, kellemesen fűszeres, omlós húsú és ropogós bőrű sült csirkének a titka némi fűszer, egy finom pác, ami porhanyóssá teszi a húst. Kezdőknek is ajánlom, mert ennél egyszerűbb ételt, mint a sült csirke/sült csirkecombok nem is készíthetnek. Mivel imádom a csirkét, és a változatos elkészítését, időről-időre mindig hozok egy-egy újdonságot, melyet itt a blog oldalamon megtalálhattok, a „Szárnyas ételek” kategóriában. De, ha csak a keresőbe beírjátok: csirke, az összes receptemet feladja. Így sose lesz unalmas a hétköznapi vagy hétvégi csirkés finomságotok. És akkor most jöjjön egy újabb újdonság, érdemes kipróbálni.

Ketchupos sült csirkecombok Hozzávalók: 6 db csirkecomb felső Páclé: 1 ek *Himalája só 1 ek cukor 3 db babérlevél 1 kk egész ötbors 2 gerezd fokhagyma 1 db kisebb vöröshagyma megpucolva, félbevágva vagy 1-2 szál zöldhagyma víz Pác: 2 púpos ek *ketchup egy csipet *Himalája só 2 púpos ek méz 2 kk *worchester szósz egy nagy csipet *ötbors durvára darált fűszer egy csipet *chili pehely Fűszerek: (ízlés szerint) *fokhagymapor *chili pehely *majoránna *ötbors durvára darált fűszer *provence fűszerkeverék pici *Himalája só
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

Ketchupos sült csirkecombok elkészítése: Készítsük el a páclevet, a sót, cukrot keverjük össze vízzel, majd a csirkecombokat egy műanyag dobozba tegyük bele, és öntsük rá a páclevet, majd annyi vízzel öntsük fel, hogy ellepje. Lefedve pár órát a hűtőbe pácoljuk, de legjobb, ha egy éjszakán át. Ezután készítsük el a pácot. Keverjük össze a hozzávalókat. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Majd ha letelt a csirkecombok pácolása, akkor csöpögtessük le, majd töröljük szárazra. Ezt követően, kenjük be egy ecset segítségével a ketchupos páccal, alul-felül, mindenhol és a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, és tegyük szép sorba egy tepsibe. Ezt követően, fedjük le alufóliával, majd tegyük az előmelegített sütőbe kb. 45 percre, ezután alufólia nélkül pirítsuk még, magas hőfokon kb. 10-15 percig. Az utolsó pár percben kenegessük meg még egyszer a mézes-ketchupos páccal.
Köretként tálalhatunk salátát, jázmin rizst, rizibizit, krumplipürét, sült burgonyát, amit szeretünk. Én tejszínes-sajtos rakott krumplit készítettem hozzá, isteni finom. A receptet az alábbi linkre kattintva olvashatjátok: Tejszínes-sajtos rakott krumpli
És ezt láttad már? 15 legfinomabb, csábító csirkés étel