Gyerekek kedvence: Amerikai palacsinta némi extrákkal, ízekkel

  • 2018.03.12.
  • 0

De mi is imádjuk!
Egy fárasztó nap után, csak úgy, amikor vágysz egy kis kényeztető csodára!


Mi felnőttek is szeretjük, viszont a gyerekek odáig vannak érte, akár innen, akár a tengerentúlról nézzük, 20 perc alatt elkészíthető bármelyik változata.Nagyon laktató, és elképesztően finom. Akár reggelire, uzsonnára, tízóraira, vagy csak úgy, amikor vágysz egy kis amerikai csodára. Sőt meg merem kockáztatni, hogy igazán jó választás, egy vendégváró finomságnak, vagy egy csajos délutánhoz. Egyszerű elkészíteni, így kezdők is bátran hozzáfoghatnak.



Nutellás és erdei gyümölcsös amerikai palacsinta gluténmentes recept Hozzávalók:  95 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható 25 g rizsliszt itt és itt – Sparban is kaphatóAki nem gluténérzékeny, az használhat 120 g Bio tönkölybúza fehérlisztet 1 púpozott kk sütőpor 1 csipet *Himalája só 3 db tojás 1,5 dl tej 1 kiskupaknyi vanília aroma 1 maréknyi kisebb gluténmentes csokoládépasztilla/csokicsepp itt és itt Tálaláshoz: erdei gyümölcs lekvármirelit erdei gyümölcs, nyáron pedig friss bogyós gyümölcs nutella mókusmogyoró
Nutellás és erdei gyümölcsös amerikai palacsinta elkészítése: Egy tálba a liszteket, sütőport, átszitáljuk. Ezután a tojássárgáját és a tejet összekeverjük, hozzáadjuk a vanília aromát, majd fokozatosan hozzáadjuk a liszthez és jól keverjük el.  
Ha készen vagyunk, akkor a tojásfehérjét verjük fel, egy csipet sóval, és adjuk hozzá a tojásos masszához, és óvatosan keverjük össze.Ezt követően a kész tésztából, egy kisebb merőkanállal öntsük a forró, teflon palacsintasütőbe, egy – két darabot szórjunk meg csokoládé pasztillával.– A palacsinta átmérője kb. 5 cm legyen. Mi a kisebbeket szeretjük, így többet is tudunk sütni egyszerre. Az amerikai palacsinta tésztája elég tömény, így nem folyik teljesen szét a serpenyőben -.Süssük aranybarnára, mindkét oldalát 1-2 percig, amint hólyagosodni kezd, a teteje máris meg szoktam fordítani. A gyerekek nagyon szeretik, ha az amerikai palacsinta emeletes, így ha kisütöttük az összes palacsintát, akkor kenjük meg nutellával 4 db-ot és apróra vágott mókusmogyoróval szórjuk meg, díszítsük.A másik felét pedig lehet erdei gyümölcs lekvárral. Egy tálba szedjünk ki erdei gyümölcs dzsemet és keverjük el, egy kis forró vízzel hígítsuk, és ezzel a folyékonyabb lekvárral kenjük meg a palacsintákat és szórjuk meg erdei gyümölccsel.
Mindkét esetben tejszínhabbal kínáljuk. Viszont, lehet csak porcukorral megszórva kínálni, egy gyors rohanós reggeli napon a gyerekeknek, családnak vagy akár magunknak. *Tipp: Én nem használok cukrot a tésztába, mivel a feltét az eléggé édes, így teljes mértékben kiegészíti az ízeket, de akinek esetleg szüksége van rá, az 1 tk cukrot adhat a tésztához. Mivel én teflon palacsintasütőben sütöm, így nem használok hozzá vajat sem. De aki régi hagyományosat használja, az mindenképpen vajazza ki a serpenyőjét.