Sokak kedvence: A tejfölös gombapaprikás
- 2018.03.06.
- 8
Egy igazi klasszikus!
Mámorító finomság könnyedén.
A gomba, nagyon finom, egészséges és hálás alapanyag, mert rengeteg mindennel remekül működik, változatosan készíthetjük el ételeinket. A diétázók legjobb barátja és a cukorbetegek legfontosabb “zöldsége”.Imádom a tejfölös gombapaprikást, tésztával, nokedlivel bárhogyan jöhet. Nagyi régi receptjét, egy kicsit feltuningoltam. Már alig bírtam magammal, hogy elkészüljön, – pedig mindössze 30 perc alatt készen van, és falatozhatunk belőle-, még csak a gombát szeleteltem, de már éreztem ennek a finomságbank az ízét a számba, igazán nyálcsorgató finomság. És hogy milyen hatással van a szervezetünkre a gomba, arról az alábbi blog bejegyzésemnél olvashattok:Kincseket rejtő, kiváló antioxidáns
Tejfölös gombapaprikás gluténmentes recept Hozzávalók: 60 dkg csiperkegomba 10 dkg házi füstölt húsos szalonna 1 db vöröshagyma 2 szál zöldhagyma 1 db tv paprika 1 db paradicsom vagy 4-6 db koktélparadicsom Fűszerek: egy csipet őrölt szerecsendió 1 kk *ötbors durvára darált fűszer 2 kk *majoránna 1 kk *Provence fűszerkeverék egy csipet *cayenne bors egy csipet *chili pehely 2 kk Kalocsai pirospaprika *Himalája só – ízlés szerint, de vigyázzunk, mert a füstölt szalonna is sós 1 ek kókuszzsír 4 púpos ek tejföl ½ ek kukoricakeményítő vagy tápióka liszt Tálaláshoz: apróra vágott petrezselyemKöret:tészta – gluténmentesen itt vagynokedli – gluténmentes nokedli receptet itt olvashatod
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Tejfölös gombapaprikás elkészítése:A vöröshagymát, paprikát, paradicsomot vágjuk fel apróra kockára, majd a zöldhagymát karikára. A füstölt szalonnát kockára, majd a gombát szeleteljük fel.
Egy lábasba hevítsük fel a kókuszzsírt, majd adjuk hozzá a füstölt szalonnát, és pirítsuk, majd mehet hozzá a kétféle hagyma, tovább pirítsuk, ezután adjuk hozzá a paprikát és a paradicsomot. Majd pirítsuk tovább.
Majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát, keverjük össze, és pirítsuk össze, közben a fenti hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük. Többször kevergessük meg, többször. Vízzel nem kell felönteni, mert a gomba elég vizet ereszt, főzés közben. Ízlés szerint sózzuk, ha szükséges. Majd fedjük le félig, és főzzük készre.
Mielőtt készen lenne, a tejfölt keverjük össze a kukoricakeményítővel, vagy tápióka liszttel, és a pirospaprikával. Majd a gomba levéből merjünk hozzá, (így hőkiegyenlítést végzünk) keverjük össze, és adjuk a gombához. Még pár percig főzzük össze, amíg a szaftja besűrűsödik, és készen is van.
Amíg fő a gomba, főzzünk hozzá tésztát, vagy galuskát is szaggathatunk. Gluténmentes galuska elkészítését itt olvashatod. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
Címkék
Gombapörkölt Tejfölös Gombapaprikás 3. Kényeztető Vacsora Gluténmentes Tészta 2. Energiát Adó Ebédszünet >>>>>>>Tündérkonyha >Főételek Lusta Vasárnapokra Fitness Varázsfazék 4. Húsmentes Hétfő Gluténmentes Nokedli Szingli Kényeztető Napokra Magyaros Ételek Egészségesebben Gluténmentesen Élni És Jót Enni Gluténmentes Gombapörkölt Gluténmentes Tejfölös Gombapaprikás