A világ legjobbja: Fitt joghurtos-mandulás túró golyó muffin

  • 2018.02.18.
  • 6

Kihagyhatatlan élvezet!

Csodálatos, ha sok van a jóból. Egészséges, gazdag, lágy, mennyeien csokoládés és a közepén a fincsi lágy túró. Kell ennél több?

A legegyszerűbb sütemények egyike a muffin. Vendégvárónak kiváló, és az utolsó pillanatban is gyorsan össze lehet dobni. Egyszerűen elkészíthető, finom édesség, ha nassolásra vágysz, egy finom tejes kávéval, teával, egyszerűen kihagyhatatlan élvezet. Szokták mondani, ez a kezdő konyhatündérek süteménye. Hiszen oly egyszerű és elronthatatlan süti, ja és nagyon finom. Én most olyan finomságot készítettem, ami túró golyóval van megtöltve, igazán egyszerű házilag is elkészíteni. Persze, aki nem eheti a túrót, az anélkül is elkészítheti a joghurtos-kakaós muffint.

Joghurtos-mandulás túró golyó muffin recept gluténmentes Hozzávalók: Száraz anyagok: 150 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható 100 g rizsliszt itt és itt – Sparban is kapható(aki nem gluténérzékeny, az használhat 150 g Bio tönköly fehér lisztet és 100 g Bio teljeskiörlésű rozslisztet vagy 250 g Bio tönköly fehér lisztet) 2 púpos ek Holland kakaópor – lehet light is használni 1 csomag sütőpor 1 kk szódabikarbóna 1 csipet *Himalája sóNedves anyagok: 2 db tojás 10 dkg *kókuszcukor itt és itt 1 csomag vanília aroma 1,5 dl kókuszolaj vagy olaj 4 dl gyümölcsös joghurt Gyümölcs joghurt hozzávalók: 6 púpos ek görög natúr joghurt 2 ek kókuszcukor 2 ek mascarpone ¼ zacskó gyorsfagyasztott vegyes gyümölcs: piros-fekete ribizli, málna, megy, szederTöltelék: Mandulás-csokoládés túró golyók *A túró golyó recept elkészítését, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatod: Mandulás-citromos túrógolyóMegjegyzés: Helyettesíthető a boltban kapható: Nagy Pöttyös Túró Rudival, (darabokra kell vágni),  és gyümölcs joghurttal, – de ebben az esetben már nem tartozik az egészséges kategóriába a sütemény – Sajnos vagyunk egy páran úgy, hogy nem ehetünk különböző termékeket,  így próbálok én is, a legoptimálisabban, mindent elkészíteni, és gondosan kiválogatom az alapanyagokat, hogy beilleszthető legyen az egészséges étrendbe, legyen az mediterrán, fitt étrend, vagy gluténmentes étrend.
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Joghurtos-mandulás túró golyó muffin elkészítése: Melegítsük elő a sütőt.
* Katt a képre, ha nagy méretben, meg szeretnéd tekinteni:
 




Gyümölcsös joghurt elkészítése:  Az alapanyagokat egy turmixban összekeverjük, és készen van az egészséges gyümölcs joghurt. Ebből a gyümölcsjoghurtból 4 dl használjunk fel, ha marad együk meg. Ezután egy tálba, szitáljuk át, a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a kakaóport, és tegyük félre.Egy másik tálba keverjük össze a tojást a kókusz cukorral, a vanília aromával, a kókuszolajjal és az előzőekben elkészített 4 dl gyümölcsös joghurttal.Ha elkészültünk, akkor keverjük össze a két hozzávalót, száraz anyagokat a nedves anyagokkal.