15 perces: Nutellás-kókuszos pudingos kekszes krémes

  • 2018.02.15.
  • 7

Édes álom!

Egyszerű házi krémes sütés nélkül.


Ha gyorsan kell valami finom, ezt érdemes bevetni.  És az is jó benne, hogy előre elkészíthetjük, hiszen állni kell a hagyni a hűtőbe egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek és a keksz is puhuljon. Igazi, egyszerű vendégváró finomságként is megállja a helyét. Kezdőknek is ajánlom, sőt azt fogják hinni a vendégeid, hogy mennyit dolgoztál vele, de ne áruld el a titkodat, hogy még 15 perc se kellett hozzá, hogy elkészítsd ezt a finomságot.


Nutellás-kókuszos pudingos kekszes krémes recept gluténmentes Hozzávalók: 300 g háztartási keksz – gluténmentesen itt és itt 8 dl tej 2 csomag vaníliás pudingpor főzős – gluténmentesen itt 3 ek nutella 3 ek kókuszreszelék 150 ml *sűrített tej 2 púpos ek mascarpone – szobahőmérsékletű 1 maréknyi ribizli Tetejére: ribizli tejszínhab menta levélke
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Nutellás-kókuszos pudingos kekszes krémes elkészítése: A pudingport egy kevés tejjel keverjük el, majd adjuk hozzá a többi tejet, és főzzük sűrűre, folyamatos kevergetés mellet. Majd egy fóliát tegyünk rá a tetejére, úgy, hogy hozzáérjen a pudinghoz. Így hűlés közben nem fog bebőrösödni. És hagyjuk jó langyosra hűlni. Majd egy kicsi püspökkenyérformát (én ezt használom itt), de bármilyen magasított forma jó, vagy egy jénai. Kibéleltem fóliával szélességében és keresztben hosszában, majd sorba lerakosgattam szorosan egy sor kekszet. 
Ha langyosra hűlt a vaníliás pudingunk, akkor adjuk hozzá a sűrített tejet és jól keverjük össze. Majd vegyük ketté a pudingot, és az egyik feléhez adjuk hozzá a nutellát, a másik feléhez pedig a kókuszreszeléket és jól keverjük el mindkettőt. Ha elkészültünk, akkor az előzőekben kirakott egy sor kekszre kenjük a nutellás krém felét, szépen egyengessük el, még a konyhapulthoz is oda ütögethetjük a formát, így szépen elrendeződik benne a puding. Ezután rakjunk megint egy sor kekszet szorosan a nutellás puding tetejére, és jöhet rá a kókuszos puding, ezt is szépen egyengessük el.
Majd egy sor keksz, és rá a nutellás puding másik fele. Ezt is szépen egyengessük el. És szórjuk meg a tetejét ribizlivel (mirelit) – nyáron, ha szezonja van, lehet frisset is használni. – Ezt követően tegyünk rá még egy sor kekszet szorosan. Majd takarjuk be a kilogó fóliával minden oldalról, és tegyük a hűtőbe. Másnapra szépen megpuhul a keksz és összeáll a pudingos krém is.
Ha elkészült, csomagoljuk ki a tetejét a fóliából, tegyünk rá egy tálaló tálat, vagy tálcát és hirtelen fordítsuk meg. Majd szépen húzzuk le az oldaláról és a tetejéről a fóliát. Leheletnyi porcukorral hintsük meg, majd tejszínhabbal és ribizlivel megszórva, és menta levélkével díszítve kínáljuk kedves családunknak, barátainknak, vendégeinknek, ezt az egyszerű sütés nélküli nutellás-kók