Hétköznapi: 10 perces töltött fűszeres kolbászos croissant

  • 2018.02.13.
  • 1

Egy gyors vacsi, nálad vagy nálam?

Finom fogás gyorsan, istenien karakteres, nem is lehetne jobb és gyorsabb!


Egy gyors és finom vacsi, egy fárasztó nap után, soha jobbkor nem jöhet. Én mindig túl vásárolom magamat, mert imádom a ropogós croissant, persze másnap, harmadnap már nem olyan friss. De ki ne dobd!, mert na pont ez kell, ehhez az isteni finom töltött fűszeres kolbászos croissanthoz, mely tetején az olvadt nyúlós sajt, érzékien kényezteti az ízlelőbimbóidat. Egy forró teával, isteni vacsora. De persze reggelire is kiváló választás.  Mit is mondhatnék még róla, szerintem ki kell próbálnod, a csalódás kizárt.

Töltött fűszeres kolbászos croissant receptHozzávalók:4 db vajas croissant (jobb, ha 1-2 napos a croissant)1 csomag sütni való kolbász2-3 db fokhagyma gerezd*Himalája só*ötbors durvára darált fűszer1 csokor petrezselyem1-2 kk kapribogyószeletelt sajt1 tk kókuszzsír vagy extra szűz olívaolaj
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Töltött fűszeres kolbászos croissantelkészítése: Vágjuk fel karikára a sütni való kolbászt, és pucoljuk meg a fokhagymát és szeleteljük fel. Majd a petrezselymet is vágjuk fel apróra.A croissant tetejét vágjuk le, és tegyük félre, nem baj, ha 1-2 napos a croissant, annál jobb, nem kell kidobni, felhasználható.Ezt követően, vegyünk elő egy serpenyőt és hevítsük fel a kókuszzsírt, vagy olajat, és tegyük bele a kolbászkarikákat és kezdjük el pirítani.
Dobjuk a kolbász karikákra a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk egy kicsit.
Ezután, adjuk hozzá a kapribogyót, és pirítsuk kb. 5 perc, egy kicsit legyen ropogós a kolbászkarika, engedje ki a kolbász a zsírját. A végén dobjuk rá a petrezselymet egy fél percig pirítsuk, és kész is. Öntsük ki egy tálba és tegyük félre.A serpenyőben lévő zsírban pirítsuk meg a croissant, a tetejét is. Ha szép arany barnára pirult, akkor kész.
Zárjuk el a hőt, és most a croissan belsejét egy kicsit tágítsuk ki, kicsi mélyedés vájunk, ebbe töltsük a petrezselymes kolbász tölteléket, ezt követően tegyük rá a szeletelt vagy reszelt sajtot, egy picit borsozzuk és pár percre ½-1 perc rakjuk be a forró grillbe, vagy sütőbe, amíg ráolvad a sajt és ropogós lesz.
Ha készen van, rátesszük a tetejét és már is tálalhatjuk, egy jó forró teával, isteni finom vacsi, de akár reggelire is kiváló választás.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza