A leggyorsabb: Jamaikai ropogós csirkeszárnyak édes-chili szósszal

  • 2018.02.10.
  • 1

Mert extra ropogósan a legjobb!

Gyors, olcsó, ízletes és pár izgalmas fűszerrel hihetetlenül ínycsiklandó ételt varázsolhatsz a családnak.


A csirkeszárny igenis nagy kedvenc! Tudom ez is egy megosztó étel, mert valaki imádja, és valaki pedig nem. Pedig, nagyon finom, és egyszerűen elkészíthető, sütőben és frituban sült, ropogós csirkeszárnyak, ki tud ennek ellenállni? Mi imádjuk, úgy általában mindenhogy… Kezdőknek is bátran elkészíthetik, mert nem egy bonyolult étel.


Jamaikai extra ropogós csirkeszárnyak édes-chili szósszal recept gluténmentes Hozzávalók: 1 kg csirkeszárny Száraz pác: *Himalája só itt – és hatása szervezetünkre itt olvashatsz róla *ötbors durvára darált fűszer itt *Jamaikai steak pác fűszerkeverék itt *cayenne bors itt Sütéshez: 1 ek kókuszzsír itt – és miért egészségesebb itt olvashatsz róla Tetejére:*szezámmag itt zöldhagyma *édes-chili szósz itt *sültburgonya fűszersó szerecsendióval ittKöret: tejszínes selymes krumplipüré recept itt pirított kukoricás rizs recept itt  
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Jamaikai ropogós csirkeszárnyak elkészítése:Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.A csirkeszárnyakat megmossuk, és 3 részre vágjuk az ízületek mentén. (Kezdőknek lentebb a videó). A szárnyvégeket én nem szoktam felhasználni, ebben az esetben, bezacskózom és mehet a mélyhűtőbe, majd leveshez felhasználom.
Majd a fenti hozzávalóknál lévő fűszerekkel: sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg jamaikai fűszerkeverékkel és cayenne borssal, jól dörzsöljük bele a fűszereket. Letakarva, tegyük félre minimum 30 percre pácolódni, de akár egy éjszakát is pácolhatjuk, ebben a száraz pácban a hűtőben. Ebben az esetben, sütés előtt fél órával vegyük ki a hűtőből. Tegyük egy tepsibe, és egy evőkanál kókuszzsírt oszlassunk el a tetején. Majd fedjük le a tepsit alufóliával, és rakjuk be az előmelegített sütőbe. Majd 35 percig süssük.